Boligportal er for tabere
Det moderne internet er fyldt med sider uden egentligt indhold, der kun dukker op fordi de gamer SEO (min side er det modsatte af dette). Leder du efter en lejebolig på internettet, dukker der dusiner af AI-genererede sider op – mange af disse lader til bare at være Boligportal med en alternativ frontend og en ekstra betalingsopkrævning.
Den mest populære boligsøgningsside er dog Boligportal, en side der betjenes og benyttes af rigtige mennesker, men som føles som en side skrevet af en maskine. For det første koster det over 300 kr. om måneden hvis du overhovedet vil skrive til en udlejer. For det andet kan du ikke se adressen på lejemålene, kun vej og by uden husnummeret. For det tredje svarer de fleste udlejere slet ikke når du skriver til dem, og dem der svarer har ikke læst din besked eller ansøgning, så du kommer til at svare på de samme standardspørgsmål, du allerede har svaret på i din ansøgning, igen. Når du så har svaret på deres dumme spørgsmål (Kan du betale indskuddet selv? Har du konflikter med tidligere udlejer? Larmer du? Hvor på den her dukke vil du helst røres?), bliver du måske kontaktet af udlejeren og kan komme til en fremvisning af et dårligt, dyrt lejemål.
Med tårer i øjnene og sved i røven må jeg erkende at jeg faldt for Boligportal-scammen. Dog nåede jeg heldigvis ikke så langt som til at sige ja til en bolig udbudt på Boligportal. I stedet skrev jeg til min brors udlejer om ikke de havde et ledigt lejemål et sted inden for mit budget og pladsbehov – det havde de, og det var billigere, større og i bedre stand end de lejemål, jeg havde set udbudt gennem Boligportal.
Så her er mit forslag til hvordan du kan spare dig selv 300 kr. og en hovedpine (desværre kom jeg først på dette da jeg allerede havde fundet en bolig):
Det ultimative lejeboligsøgnings-life-hack-råd der sparer dig TUSINDEVIS af MONEYS og som LÆGERNE HADER DIG FOR
Tag teleslyngen med dig ud på en gåtur i det område / den by, du leder efter en bolig i. Kig efter lejligheder, der udefra ser ud til at være i ordentlig stand. Når du har fundet en sådan en, river du teleslyngen af din bedstemor og navigerer til tinglysning.dk, vælger "Forespørg uden log in > Fast ejendom", og slår adressen op (brugte du funktionen "Find min position", foreslår jeg at du genlæser mit indlæg, Hvorfor gå op i privatliv?). For de fleste ejendomme (ikke alle), vil du kunne se en tingbog online. Her står nogle forskellige oplysninger – det vi skal bruge er ejeren. Kan du ikke finde en tingbog, kan du prøve at slå ejendommen op i det offentlige ejendomsregister. Notér hvilket ejendomsselskab der ejer bygningen og gå videre. Går du rundt således i 3 døgn uden at bryde fasten, vil du nu have fremtryllet en meget lang liste med forskellige boligselskaber i området.
Gå nu hjem og slå kontaktoplysninger op på de forskellige boligselskaber og kontakt via mail eller føromtalte teleslynge. Har du problemer med dette step, foreslår jeg at du genlæser mit indlæg, Sådan finder du ordentlige materialer til din research, for at kvikke dine research-skills op.
Som skrevet har jeg ikke selv forsøgt mig med den her metode, men den er gratis og kan umuligt være værre end Boligportal. Så medmindre du har været skrevet op i et boligselskab fra du var 15 (folk elsker at fortælle en at man burde have gjort det, trods de ikke sagde det dengang), synes jeg det er værd at prøve. Alternativt kan du, hvis din levesituation tillader det, arbejde på at undgå at leje, da det alligevel er at smide penge ud af vinduet.